Mainos

Uutisvuosi 2009 - Äänestä vuoden juttu

Vuosi 2009 muistetaan ainakin kansainvälisestä talouden taantumasta, Yhdysvaltain ensimmäisen värillisen presidentin astumisesta virkaansa, ilmastosovun yrittämisestä ja sikainfluenssasta.

Suomessa vaalirahoitus sai skandaalin mittasuhteet, papinkaapu puhutti eurovaalien alla, kouluruoka joutui kuntien säästölistalle, ja pääministeri Vanhanen yllätti ilmoituksellaan luopua keskustan puheenjohtajuudesta.

MTV3 Katsomo -palveluun on koottu yli 60 uutisvuoden juttua, joita katsomalla voi nopeasti palauttaa mieleen mitä kuluneena vuonna oikein tapahtuikaan.

Michael Jacksonin kuolema järkytti, Ruotsin kruununprinsessa Victorian kihlaus ilahdutti, Euroopan unioni sai uudet virat ja johtajat, ja presidentti Halonen sai puhelun avaruudesta.

Vuoteen mahtui monta juhlallista historian päivämäärää, jotka ovat jättäneet merkkinsä niin suomalaisten kuin eurooppalaisten ja koko maailmankin historiaan: muisteltiin Berliinin muurin murtumista vuonna 1989, Suomen ja Ruotsin eroa vuonna 1809 ja talvisodan alkamista vuonna 1939.

Madonnan konsertti Helsingissä oli kesän kuumin keikka, Hanoi Rocks puolestaan soitti viimeiset keikkansa. Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalaukset paljastettiin yleisölle ja Mannerheim-elokuvan kuvauksia yritettiin saada alkuun jopa myymällä lippuja etukäteen.

Mikä on mielestäsi uutisvuoden 2009 kiinnostavin juttu? Äänestä!

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.