Mainos

Uutistoimisto: Venäjältä nootti Virolle rajakiistassa

Venäjä on kieltäytynyt ratifioimasta keväällä allekirjoitettua rajasopimusta, koska Viron parlamentti viittasi neuvostomiehitykseen sopimusta vahvistaessaan.

Venäjä on lähettänyt Virolle nootin, joka liittyy maiden väliseen rajakiistaan. Uutistoimisto Ria-Novostin mukaan asiasta kertoi Venäjän varaulkoministeri Vladimir Tshizhov.

Tshizhov ei kertonut sen enempää nootin sisällöstä. Hän kuitenkin huomautti Ria-Novostille, että jatkoneuvottelut Viron ja Venäjän kesken ovat välttämättömiä.

-Odotamme Viron reaktiota kantaamme. Kun he ovat valmiita, voimme aloittaa uudet neuvottelut, hän ilmoitti.

Tshizhov korosti, ettei neuvotteluita käytäisi kertaalleen sovituista raja-asioista vaan muista kysymyksistä. Venäjä on kieltäytynyt ratifioimasta Moskovassa keväällä allekirjoitettua rajasopimusta.

Venäjä ei hyväksy sitä, että Viron parlamentti viittasi neuvostomiehitykseen vahvistaessaan sopimuksen.

Eilisiltana Euroopan unionin ulkopoliittinen edustaja Javier Solana viestitti Viron TV 3:n uutisille, että EU ei näe mitään estettä sille, etteikö Venäjä voisi ratifioida sopimusta.

Solana kertoi myös edustajansa Cristina Gallachin välityksellä antamassaan lausunnossa, että EU aikoo taivutella diplomaattisin keinoin Venäjää vahvistamaan sopimuksen.

(MTV3-STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.