Mainos

Uutistoimisto: Läpimurto neuvotteluissa Lähi-idän rauhasta

Egyptiläisen uutistoimiston mukaan Lähi-idän rauhaa koskevissa neuvotteluissa on saavutettu merkittävää edistystä. Israelilaislähteiden mukaan sopimuksesta puhuminen on kuitenkin vielä ennenaikaista.

Lähi-idän kriisin osapuolet ovat päässeet sopuun puitteista uudelle rauhansopimukselle, kertoo Egyptin valtiollinen uutistoimisto Mena. Sen mukaan periaatesovun ovat hyväksyneet myös tärkeimmät kansainväliset välittäjät, kuten Yhdysvallat ja EU.

Korkeisiin virkamieslähteisiin viitanneen uutistoimiston mukaan uuden toimintasuunnitelman valmistelut kestäisivät ensi kesään saakka, minkä jälkeen suunnitelman toimeenpano voitaisiin aloittaa. Odotettavissa saattaisi olla myös uusi kansainvälinen Lähi-idän rauhankonferenssi, Mena kertoi.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman korkean israelilaisvirkamiehen mukaan sopimuksesta puhuminen on vielä ennenaikaista. Pääministeri Ariel Sharonin kansliassa työskentelevä virkamies vakuutti Israelin vastaavan kuitenkin myönteisillä toimilla, jos palestiinalaiset lopettavat vihollisuudet.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja ei myöskään voinut illalla vahvistaa tietoa periaatesovun syntymisestä. Merkkinä tilanteen lientymisestä Egypti on myös vihjannut lähettävänsä suurlähettiläänsä takaisin Israeliin neljän vuoden tauon jälkeen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.