Uutissuomalainen: Suuri osa perussuomalaisten kansanedustajista vahvojen oluiden kannalla – "Se joka haluaa viinansa, sitä saa"

Yli puolet perussuomalaisten kansanedustajista kertoo Uutissuomalaisen kyselyssä kannattavansa vahvojen oluiden tuloa päivittäistavarakauppoihin.

Oppositiossa olevat perussuomalaiset ovat avainasemassa tulevassa alkoholiäänestyksessä, koska osa hallituspuolueiden kansanedustajista äänestää lakiesityksen ensimmäisessä käsittelyssä hallituksen esitystä vastaan.

Lukumäärä saattaa vielä kasvaa, sillä osa ei kerro kantaansa.

Kansanedustaja Olli Immonen (ps.) arvioi Uutissuomalaiselle, että kaikki perussuomalaisten kansanedustajat ovat ”vahvemmalla kannalla” Toimi Kankaanniemeä ja Mika Niikkoa lukuun ottamatta.

Kantaansa eivät ole vielä kertoneet perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari sekä kansanedustajat Ville Vähämäki,Sami Savio, Toimi Kankaanniemi ja Teuvo Hakkarainen.

Hakkarainen kertoo, että hänelle asia on "ihan sama".

– Se joka haluaa viinansa, se sitä saa, vaikka pontikkaa, Hakkarainen sanoo Uutissuomalaiselle.

Oppositiopuolueista ainoastaan kristillisdemokraateilla on selkeä kanta alkoholiuudistukseen. Ryhmä Muissa ryhmissä asia on auki, mutta suurin osa puolue- ja ryhmäjohtajista torjuu muutoksen.

Uutissuomalainen on Aamupostin, Etelä-Suomen Sanomien, Karjalaisen, Keski-Uusimaan, Keskisuomalaisen, Länsi-Uusimaan, Savon Sanomien ja Uusimaan yhteinen uutistoimitus. 

Lue myös:

    Uusimmat