Mainos

Uutissuomalainen: Salakuljetettuja eläimiä jää kiinni yhä enemmän – "Viranomaisten tietoon tulleet tapaukset vain jäävuoren huippu"

Laittomasti Suomeen tuotuja eläimiä tulee viranomaisten tietoon yhä enemmän vuosittain, kertoo Uutissuomalainen. EU-alueelta ja sen ulkopuolelta Suomeen salakuljetettujen eläinten määrät ovat yli kaksinkertaistuneet kahdessa vuodessa.

Viime vuonna viranomaiset löysivät yhteensä 248 laittomasti Suomeen tuotua eläintä, joista 179 tuotiin EU-maista, 69 EU:n ulkopuolelta.

Uutissuomalainen kertoo, että viranomaiset saivat viime vuonna kiinni merkittävästi suuremman määrän salakuljetettuja eläimiä kuin vuonna 2014, jolloin löydettiin 97 eläintä. Kasvua tapahtui jo vuoden 2015 aikana, jolloin laittomasti tuotuja eläimiä paljastui yhteensä 163.

Eviran ylitarkastaja Virva Valle uskoo, että tänä vuonna vähintään yhtä monta eläintä paljastuu salakuljetetuksi kuin viime vuonna.

Eviran tiedossa ovat vain ne salakuljetustapaukset, jotka ovat paljastuneet. Valle ei halua arvioida sitä, kuinka paljon eläimiä todellisuudessa salakuljetetaan Suomeen.

– Todennäköisesti nämä viranomaisten tietoon tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippu, hän sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja