Mainos

Uutissuomalainen: Presidenttiehdokkaat eivät miellytä feministipuoluetta

Feministinen puolue ei ole löytänyt presidenttiehdokkaiden joukosta sopivaa kandidaattia. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Puolue ei ole asettunut kenenkään ehdokkaan taakse, vaikka ainakin vasemmiston Merja Kyllönen, demareiden Tuula Haatainen ja vihreiden Pekka Haavisto ovat puhuneet feministeille tärkeistä asioista.

Omaakaan ehdokasta puolue ei ole asettamassa.

– Esimerkiksi Haavisto on tässä muutaman kerran ottanut kantaa tavalla, jota olen henkilökohtaisesti vähän kritisoinut, feministisen puolueen puheenjohtaja Katju Aro perustelee Uutissuomalaisen haastattelussa.

Vaikka Haavisto olisi ehkä paperilla feministeille sopivin ehdokas, on vielä toinenkin mutta.

– Haavisto ei minun käsittääkseni ole sanonut olevansa feministi. Silläkin on merkitystä.

Feministisen puolueen historian ensimmäinen varsinainen puoluekokous pidetään viikon päästä, 23.–24. tätä kuuta Espoossa. Tuolloin valitaan muun muassa puolueen johto ja päätetään presidenttikysymyksestä. Katju Aro valittaneen puheenjohtajaksi, koska vastaehdokkaita ei ole.

Uutissuomalainen on Aamupostin, Etelä-Suomen Sanomien, Karjalaisen, Keski-Uusimaan, Keskisuomalaisen, Länsi-Uusimaan, Savon Sanomien ja Uusimaan yhteinen uutistoimitus. Lehdet tavoittavat yhteensä yli miljoona lukijaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.