Mainos

Uutispäällikön blogi: Viskikohu osoitti sääntelyn mielettömyyden

Mitä asioita viranomaisten oikeasti kuuluu säännellä? Hysteerinen ja suorastaan orwellilainen sanojen vahtiminen mainonnassa ei hyödytä ketään, kirjoittaa MTV Uutisten uutispäällikkö Ilkka Ahtiainen blogissaan.

Viikonvaihteen viskikohusta tuli valtakunnallisen tason uutinen viimeistään pääministerin haastattelutunnilla, kun pääministeri Alexander Stubb otti asiaan kantaa.

Stubbin mukaan menee holhouksen puolelle, jos blogisteja kielletään kirjoittamasta hyvistä viskeistä tai sikareista.

Kuten useimmissa sosiaalisessa mediassa syntyneissä kohuissa, myös viskikohussa on ollut liikkeellä tahallisia tai tahattomia väärinkäsityksiä, kuten se, ettei yksityishenkilö voisi mainita sanaa viski somefoorumeilla.

Kohussa on perimmiltään kyse väkevien alkoholijuomien mainonnasta ja sen kieltämisestä. Tähän vedoten aluehallintovirasto kielsi kahta blogistia kirjoittamasta viskistä, jos se liittyy tulevaan Olut & viskiexpoon.

Viskin ympärillä vellova keskustelu on uusi pikantti lisä sääntelystä käytävään debattiin. Vaikka kohu tyypilliseen sosiaalisen median ilmiön tapaan on paisunut kohtuuttomuuksiin, se nostattaa kysymyksen: mitä asioita viranomaisten oikeasti kuuluu säännellä? Hysteerinen ja suorastaan orwellilainen sanojen vahtiminen mainonnassa ei hyödytä ketään.

Varsinkin kun vaikutus on täysin päinvastainen: Olut &viskiexpon ei kannata satsata enää latiakaan tapahtuman mainontaan. Vaikka tapahtuman nimi pitikin muuttaa vain Olutexpoksi, kaikille on nyt harvinaisen selvää, mitä muuta juomalaatua messuilla on esillä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.