Uutispäätoimittaja jätti työnsä salasuhteen takia – "Olen tehnyt uhkarohkeita ja vääriä päätöksiä"

Journalistipalkinnon saanut tanskalainen uutispäätoimittaja eroaa tehtävästään salasuhteen sekä arkaluonteisen materiaalin vuoksi.

Tehtävästään eronnut Michael Dyrby, 57, on työskennellyt TV2:lla vuodesta 1994.

Aiheesta kirjoittaa monet tanskalaismediat, muun muassa DR

”Olen maanantaina tiedottanut erostani TV2:n päällikköä Merete Eldrupia. Olemme yhtä mieltä siitä, että muuta vaihtoehtoa ei ole tämänhetkisessä tilanteessa. Minulla on ollut hiljattain lyhytkestoinen suhde. Olen tehnyt uhkarohkeita ja vääriä päätöksiä, jotka ovat asettaneet minut haavoittuvaan asemaan. Uutispäätoimittaja ei voi toimia näin”, Dyrby kirjoittaa lehdistötiedotteessaan.

Dyrby kertoo tiedotteessa, että suhteen aikana on paljastunut arkaluontoista, yksityisyyden suojan piiriin kuuluvaa materiaalia.

Tiedoilla olisi voitu kiristää Dyrbyä, mutta hän kertoo, ettei ole joutunut kiristyksen kohteeksi suhteessaan.

”Tapaus on todella yksityinen ja eikä se tule ilman seurauksia minulle ja perheelleni. Keskityn tulevaisuudessa heihin, joita olen satuttanut eniten. Tämän takia minulla ei ole enää lisäkommentteja aiheeseen”, Dyrby päättää viestinsä.

Myös TV2:n johtaja Merete Eldrup on ennättänyt kommentoimaan Dyrbyn eroa.

– Olen pahoillani Michael Dyrbyn erosta, mutta kunnioitan hänen päätöstään. Dyrby on ollut pätevä uutispäätoimittaja, joka on toiminut TV2:lla monia vuosia ja avustanut meidät uutismediana siihen asemaan, jossa olemme nyt, sanoo TV2:n johtaja Merete Eldrup.

Dyrby tullaan korvaamaan väliaikaisella uutispäätoimittajalla.

*Korjaus klo 11.35: Korjattu Dyrbyn titteli uutispäälliköstä uutispäätoimittajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat