Mainos

Uutislehti 100 ja Metro yhdistymässä syyskuussa

Kaupunkilehdet Metro ja Uutislehti 100 ovat yhdistymässä syyskuussa. Sanoma Kaupunkilehtien mukaan Suomen markkinoille ei mahdu kahta kannattavaa joukkoliikennelehteä. Molempia lehtiä jaetaan ilmaiseksi myös esimerkiksi lounasravintoloissa sekä metro- ja juna-asemilla.

Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan uudistuvassa Metrossa on tarkoitus yhdistää molempien lehtien parhaat piirteet. Uutislehti 100:sta halutaan Metroon muun muassa lukijoiden lähettämät kuvat ja tekstiviestit.

Uutislehti 100:lla ja Metrolla on molemmilla yli 300 000 lukijaa. Konserni arvioi, että yhdistyminen nostaa uudistuvan Metron lukijamäärän noin 405 000:een. Näin se nousisi Suomen neljänneksi suurimmaksi ja pääkaupunkiseudun toiseksi suurimmaksi uutislehdeksi Helsingin Sanomien jälkeen.

Pääkaupunkiseudun lisäksi Metro ilmestyy Tampereella, Hämeenlinnassa, Hyvinkäällä, Lahdessa, Järvenpäässä, Keravalla ja Turussa.

Lehtien yhdistämistä käsitellään yt-neuvotteluissa, ja päätös asiasta tehdään niiden jälkeen. Yhtiön mukaan neuvottelut eivät todennäköisesti johda irtisanomisiin.

Pentikäisen mukaan kaupunkilehtien markkinat ovat kasvaneet Suomessa odotuksia hitaammin.

- Jos markkina- ja kilpailutilanne muuttuvat, pystymme tarvittaessa aloittamaan Uutislehti 100:n julkaisemisen uudelleen nopeasti, Pentikäinen toteaa.

Hän ei kuitenkaan pidä uudelleen aloittamista kovin todennäköisenä. Sitä harkittaisiin, jos joku muu aikoisi perustaa Suomeen kilpailevan lehden.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.