Mainos

Uutiskuvaajia uhkailleet hautajaisvieraat välttivät syytteet

Uutiskuvaajien uhkailusta Joensuussa epäillyt jengiläiset jäävät ilman syytteitä.

Syyttäjän mukaan syytteitä ei voi nostaa, koska asianomistajilla ei ole vaatimuksia asiassa.

Joensuussa tammikuussa järjestetyissä jengihautajaisissa osa vieraista lähestyi paikalle saapuneita kuvaajia. Muun muassa yhden kuvaajan muistikortit rikottiin.

Yksi kuvaajista oli paikalla STT-Lehtikuvan toimeksiannosta.

Jengiläisiä epäiltiin laittomista uhkauksista, lievästä vahingonteosta, vahingonteosta ja pakottamisesta. Kaikki kyseiset rikokset ovat asianomistajarikoksia, joihin syyttäjä ei voi puuttua ilman asianomistajien vaatimusta. Syyttäjän kokonaisarvion mukaan kyse ei ollut myöskään poikkeuksellisen törkeistä tai muutoin sellaisista teoista, joissa tärkeä yleinen etu olisi puoltanut syytteen nostamista.

Journalistiliitto: Median uhkailu ei oma asia

Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen pitää syyttäjän ratkaisua oikeana ja hyvin perusteltuna. Hänen mielestään tapauksiin ei ole sovellettavissa mitään erikoisperustetta, jonka ansiosta syyttäjälle olisi muodostunut syyteoikeus.

Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen pelkää median tiedonvälitystehtävän vaarantuvan, jos median uhkailua pidetään pelkkänä asianomistajarikoksena. Hänen arvionsa mukaan yleinen etu olisi vaatinut syytteen nostamista uutiskuvaajien uhkailusta Joensuun jengihautajaisissa

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.