Mainos

Uutinen Vilksista vuoti - turvatoimet kiristyivät

Uutinen Muhammed-pilapiirtäjän oleskelusta Iissä vuoti julkisuuteen jo ennen kuin tappouhkauksia saanut Lars Vilks ehti poistua Suomesta. Poliisi ja biennaalin järjestäjät ovat ryhtyneet erityistoimiin hänen turvallisuutensa takaamiseksi.

- Olemme varautuneet kaikkeen. Täällä Iissä on rauhallista, meillä ei ole mitään merkkejä mistään iskua suunnittelevasta ryhmästä, kertoo Kulttuurikeskus Kauppilan toiminnanjohtaja Leena Vuotovesi.

Suojelupoliisi suhtautui uutisvuotoon Vuotoveden mukaan rauhallisesti, mutta se ottaa vaaran tosissaan.

Vilks itse kertoo saavansa jatkuvasti tappouhkauksia sähköpostissa ja sms-viesteinä. Hän kertoo puolihuvittuneensa, että uskoo pystyvänsä pakenemaan, jos joku hyökkäisi. Vilksistä on luvattu mediatietojen mukaan 150 000 dollarin tapporaha. Pakistanin al-Qaida on julistanut hänelle fatwa-kuolemantuomion.

- Meillä on ollut hyvä yhteistyö median kanssa, uskon että jutun meno julkisuuteen liian aikaisin oli vahinko. Ehkä kyseinen toimittaja ei kerta kaikkiaan ymmärtänyt miten herkästä asiasta on kysymys.

Uutisen julkaisi ensimmäisenä Kaleva nettisivullaan jo perjantai-iltapäivällä, STT päästi oman haastattelunsa jakeluun perjantaina klo 21.30. Julkaisuajaksi oli sovittu lauantai kello 18, jolloin Vilks on jo poistunut Iistä ja todennäköisesti Suomestakin.

- Nyt mietitään pitääkö paluumatkan järjestelyjä muuttaa. Avajaisia valmistellaan normaalisti ja Lauri (salanimi jota Lars Vilksistä käytetään) on rauhallinen, Vuotovesi kertoo.

Vilks kirjoitti omassa blogissaan (vilks.net) että turvajärjestelyt Pohjois-Suomessa ovat turhia - hän luottaa että sinnikäs itikoiden armeija pitää kaikki terroristit loitolla.

Vuotovesi kertoo, että Kalevan murrettua embargon juttujen julkaisemisella ei ole enää mitään esteitä, minkä jälkeen MTV3 julkaisi illaksi suunnitellun nettitekstin. Vilksin tv-haastattelu lähetetään tänään MTV3-uutisissa sekä pidempänä versiona Huomenta Suomessa maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.