Mainos

Uutinen Suomen poliisin uroteosta levisi maailmalle

Tieto suomalaisten poliisien hyttysen avulla ratkaisemasta autovarkaudesta on uutisoitu jo ainakin kuudella mantereella. Uutistoimisto AFP:n eilen levittämää juttua on hämmästelty paikallisissa tiedotusvälineissä muun muassa Britanniassa, Meksikossa, Kanadassa, Australiassa, Brasiliassa, Hong Kongissa ja Etelä-Aftrikassa.

Itse rikos tapahtui Etelä-Pohjanmaan Lapualla viime kesäkuussa. Poliisi sai ilmoituksen varastetusta autosta ja löysi sen noin 25 kilometrin päästä Seinäjoen rautatieasemalta.

Auton sisältä löytyi hyttynen, jonka poliisit havaitsivat imeneen vastikään verta. Hyönteinen lähetettiin tarkempiin tutkimuksiin toivossa, että siitä löytyisi todisteita mahdollisesta varkaasta.

Tutkimus onnistui. Poliisi onnistui eristämään epäillyn varkaan DNA:ta hyttysen imemästä verestä.

Yhteneväistä DNA:ta löytyi poliisin tietokannasta. Epäilty kiisti syyllisyytensä kuulusteluissa ja väitti vain liftanneensa kyseisen auton kyydissä.

- Hyttysten käyttäminen ei ole meille jokapäiväistä. Emme me painota koulutuksessa hyttysten etsimisen tärkeyttä, tutkinnanjohtaja Sakari Palomäki nauroi AFP:n haastattelussa.

Palomäen mukaan syyttäjä päättää seuraavaksi, onko erikoisella tavalla hankittu todiste riittävä syytteiden nostamiseen.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.