Mainos

Uutinen lehmiinsekaantujasta hämmentää: Poliisilla seksuaalisesti poikkeavien lista?

Savon Sanomat kertoo Nilsiässä tapahtuneesta epäillystä eläinsuojelurikosten sarjasta.

Lehden verkkouutisen mukaan nilsiäläinen maatilan emäntä teki viime vuoden keväällä ilmoituksen, kun hän epäili lehmiään vahingoitetun. Eläinlääkäri löysi 14 lehmästä eriasteisia hiertymiä, vaurioita ja limakalvonrikkoutumia sekä epänormaalia tulehdusoiretta.

Lehmiinsekaantujan epäillään vierailleen navetassa myös toistamiseen. Talonväki laittoi poliisin ohjeistuksen myötä navettaansa valvontakamerat, eivätkä vierailut enää sen jälkeen toistuneet.

Tekijää ei ole saatu kiinni, ja poliisi arveleekin epäillyn henkilöyden jäävän ikuiseksi arvoitukseksi. Poliisin mukaan vastaavaa juttua ei ole tullut ilmi vuosikymmeniin.

Tapauksen poikkeuksellisuuden lisäksi jutussa jäi ihmetyttämään se, miten poliisi kertoi selvittäneensä epäillyn henkilöyttä.

Uutisen mukaan poliisi yritti etsiä lehmiinsekaantujaa muun muassa "käymällä läpi lähiseudun seksuaalisesti poikkeavia henkilöitä ja tarkastamalla heidän tilanteitaan tekopäivinä".

Rikoskomisario Risto Järveläinen Pohjois-Savon poliisista, onko teillä olemassa lista seksuaalisesti poikkeavista henkilöistä?

On meillä. Meillä on tietojärjestelmät, joista pystymme katsomaan aina tietyllä rikosnimikkeellä asioita. Nimenomaan rikoksentekijöitä etsimme, heitä jotka ovat aiemmin syyllistyneet rikoksiin.

Keitä tässä uutisessa tarkotaan seksuaalisesti poikkeavilla henkilöillä?

Niitä, jotka ovat mahdollisesti syyllistyneen aiemmin tämän kaltaisiin rikoksiin. Siis nimenomaan heitä, jotka ovat aiemmin eläimiin sekaantuneita. Se on kokonaan oma lajinsa.

Miten poikkeuksellinen tällainen tapaus on?

Tietenkin nämä ovat harvinaisia tapauksia nyky-yhteiskunnassa. Voisi sanoa, että hyvinkin harvinaisia. Tällaisia tapauksia ei tule poliisille tutkittavaksi joka vuosikaan. Välttämättä kaikkiahan ei kyllä huomata, mutta kyllä ne harvinaisia ovat.

Tapausta ei enää aktiivisesti tutkita Pohjois-Savon poliisissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.