Mainos

Uutinen Kennedyn kasvaimesta järkytti senaatin

Yllättävä uutinen demokraattisenaattori Edward "Ted" Kennedyn aivokasvaimesta on järkyttänyt syvästi Yhdysvaltain poliittisia piirejä.

- Tiedän, että hän on taistelija, kun edessä ovat sellaiset haasteet kuin hänellä nyt, sanoi senaattori Hillary Clinton.

Monet pitkään senaatissa olleet työtoverit nieleskelivät kyyneliä. Järkytys oli melkoinen myös puoluerajan toisella puolella. Republikaanien presidenttiehdokas John McCain oli silminnähden liikuttunut CNN-uutisten haastattelussa.

- Olen kuvannut Ted Kennedyä senaatin viimeiseksi leijonaksi, hän sanoi.

Sairaalasta kerrottiin myöhään eilen, että Kennedyn aivokasvain on pahanlaatuinen. Lääketieteen asiantuntijat eri Yhdysvaltain viestimissä ovat arvioineet, että senaattorilla on elinaikaa korkeintaan kolme vuotta.

Kennedy, 76, on yksi niistä kuudesta senaattorista, jotka ovat palvelleet yli 40 vuotta. Hän on yksi Yhdysvaltain tunnetuimpia ja vaikutusvaltaisimpia poliitikkoja.

Kennedyn uraa on varjostanut vuonna 1969 Chappaquiddickissa Massachusettsissa tapahtunut auto-onnettomuus. Kennedyn auto suistui sillalta jokeen, ja autossa ollut nuori nainen, Mary Jo Kopechne, hukkui. Tämän skandaali tuhosi hänen presidenttihaaveensa.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.