Mainos

Uuteen-Seelantiin eksynyt pingviini voidaan joutua lopettamaan

Uuteen-Seelantiin alkuviikosta saapuneen yksinäisen keisaripingviinin terveydentila on heikentynyt, ja pingviini on toimitettu Wellingtonin eläintarhaan.

Pingviini löytyi harhailemasta Kapitin rannalta Wellingtonin pohjoispuolelta. Se oli päätynyt yli 3000 kilometrin päähän kodistaan Etelämantereesta.

Edellisen kerran luonnonvarainen keisaripingviini nähtiin Uudessa-Seelannissa vuonna 1967. Paikalliset asukkaat ovat antaneet pingviinille nimeksi Happy Feet.

Pingviinin terveys vaikutti aluksi hyvältä, mutta viranomaisten mukaan se kääntyi tänään huonompaan suuntaan. Pakkasiin tottunut pingviini on syönyt hiekkaa viilentääkseen itseään, kun lunta ei ole ollut tarjolla.

Ympäristönsuojeluviraston edustajan Peter Simpsonin mukaan pingviini yritetään nyt hoitaa kuntoon, minkä jälkeen se voitaisiin päästää mereen siinä toivossa, että se uisi takaisin Etelämantereelle. Mahdollista myös on, että pingviini joudutaan lopettamaan.

Keisaripingviinit voivat kasvaa yli metrin mittaisiksi. Ne elävät yleensä yhdyskunnissa, joiden koko vaihtelee parista sadasta yksilöstä jopa 20 000:een.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.