Mainos

Uusnatsismia Saksan armeijassa?

Natsiaikaan viittaavat toimintatavat ovat lisääntyneet huolestuttavasti Saksan armeijassa. Tänä vuonna on tullut ilmi jo 93 tapausta, joissa sotilaat ovat tehneet natsitervehdyksiä tai muuten esiintyneet natsismia ihannoivasti. Koko viime vuonna vastaavia tapauksia tuli tietoon 70.

Saksan liittopäivien puolustusasiain valtuutetun Claire Marienfeldin selvityksen mukaan 85 prosenttia tämänvuotisista tapauksista menee varusmiesten tiliin. Marienfeldin mukaan lisääntyneitä tapauksia saattaa osittain selittää se, että esimiesten määräykset raportoida tämän tyyppisistä toimista ovat tiukentuneet.

Saksan armeijan imago on huonontunut viime aikoina julkisuudessa esitettyjen videoiden seurauksena. Toisessa videossa ryhmä sotilaita tervehtii toisiaan natsien tapaan. Toisessa, heinäkuussa julkisuuteen putkahtaneessa videossa saksalaiset sotilaat parodioivat teloituksia ja raiskauksia.

Saksan puolustusministeri Volker Rühe on puolustanut armeijaa uusnatsisyytöksiltä kuvailemalla tapauksia yksittäisiksi. Sosiaalidemokraattisen puolueen puolustusasiantuntija Walter Kolbow puolestaan väittää, että vastaavanlaisten tapausten määrä kasvaa maan armeijassa tyrmistyttävissä suhteissa.

Saksan liittopäivien puolustuskomitean on määrä aloittaa tällä viikolla tuoreimpien tapausten tutkimukset.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.