Mainos

Uusnatsien konsertti valui hiekkaan Ruotsissa

Ruotsin uusnatsit luopuivat lauantai-illaksi suunnitellusta konsertistaan poliisin tiiviin valvonnan vuoksi.

Uusnatsit hakeutuivat pizzeriaan Älvsjön messualueen lähellä Tukholman eteläpuolella ja poistuivat myöhemmin pieninä ryhminä poliisin seurattua heitä suurimman osan iltaa pitkin Tukholman lääniä.

Järjestäjät tiesivät, että konserttia olisi ollut vaikea järjestää uusnatsien haluamalla tavalla syyllistymättä lain kieltämään kiihotukseen kansanryhmää vastaan, totesi poliisin tiedottaja Claes Cassel. Poliisi oli aiemmin päivällä käännyttänyt rajalta neljä brittiläistä uusnatsia, joiden epäiltiin aikovan esiintyä konsertissa.

Tukholman poliisia arvosteltiin syksyllä ankarasti, kun se ei puuttunut uusnatsien mielenosoitukseen juutalaisiin kohdistuneiden Saksan Kristalliyön väkivaltaisuuksien 59-vuotispäivän johdosta 8. marraskuuta.

Uusnatisen silmälläpitoa on sen jälkeen tehostettu. Poliisi pidätti 3. tammikuuta Brottbyssä Tukholman luoteispuolella järjestetyssä konsertissa 314 henkilöä epäiltyinä mellakoinnista ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Tutkimukset ovat edelleen kesken.

Neljä amerikkalaista uusnatsia tuomittiin kuukaudeksi vankeuteen. Kaksi vangittua ruotsalaista pääsi myöhemmin vapaalle jalalle, mutta heitä epäillään edelleen. Lisäksi saattaa 25-40 muuta henkilöä joutua oikeuteen Brottbyn tapahtumien vuoksi.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.