Mainos

Uusmediateollisuuden liikevaihto 700 miljoonaa

Uusmediateollisuuden liikevaihto kasvoi viime vuonna noin neljänneksen edellisvuodesta ja nousi arviolta 700 miljoonaan markkaan. Alan nopean kasvun uskotaan jatkuvan lähivuosina. Tänä vuonna liikevaihdon odotetaan nousevan noin 900 miljoonaan markkaan.

Uusmediatoimiala työllisti tänään julkistetun Helsingin kauppakorkeakoulun ja Taideteollisen korkeakoulun tutkimuksen mukaan viime vuonna noin 1800 työntekijää. Tutkimuksen mukiaan yritysten kannattavuus on parantunut ja viime vuonna jo 84 prosenttia yrityksistä ilmoitti toimivansa voitollisesti.

-Alan kehitystä kuvaa myös pääomasijoittajien kasvava kiinnostus. Osa uusmediayrityksistä onkin hankkinut ulkopuolisen pääomasijoittajan, kertoi projektipäällikkö Juha Nieminen. Toiminnan rahoituksen lisäksi tukea haetaan laajentumiseen ja kansainvälistymiseen.

Suomessa toimii tutkimuksen mukaan noin 330 uusmedia-alan yritystä. Puolet tutkimukseen osallistuneista yrityksistä toimii pääkaupunkiseudulla. Helsingin lisäksi merkittäviä uusmediakeskittymiä ovat Tampere ja Turku.

Uusia työntekijöitä uusmediayritykset palkkaavat tutkimuksen mukaan sekä tänä että ensi vuonna noin 500. Alan työntekijämäärä nousee vuoden lopussa noin 2 300 työntekijään ja ensi vuoden lopussa noin 2 800 työntekijään.

Uusmediayritysten työntekijämäärän nopean kasvun myötä ongelmaksi on tutkimuksen mukaan noussut sopivan koulutuksen omaavien työntekijöiden puute. Alalla työskentelevistä noin puolet on suorittanut tai on suorittamassa akateemista tutkintoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.