Mainos

Uusmaalaiset tyytyväisimpiä taloustilanteeseensa

Uudellamaalla asuvat ihmiset ovat tyytyväisimpiä taloudelliseen tilanteeseensa. Tilastokeskuksen kyselyssä on verrattu oman talouden tilannetta vuotta aiempaan tämän vuoden kolmannella neljänneksellä. Uusmaalaiset ovat luottavaisimpia kun ajatellaan talouden kehitystä seuraavan vuoden aikana. Myös työttömyyden vähenemiseen uskotaan Uudellamaalla vahvemmin kuin muualla.

Uusmaalaiset suunnittelevat muita useammin ulkomaan lomamatkaa. Heistä yli puolet aikoo tehdä ulkomaan lomamatkan puolen vuoden sisällä. Asunnon osto, sisustaminen ja viihde-elektroniikan hankkiminen on myös keskimääräistä useammin uusmaalaisten suunnitelmissa.

Vain Kymenlaakson kotitaloudet arvioivat, että heidän oma taloutensa heikkeni edellisen vuoden aikana. Kymenlaaksolaiset kuitenkin uskoivat taloutensa paranevan tulevaisuudessa. Taloutensa huononemista seuraavan vuoden kuluessa pelkäsivät vain kainuulaiset. Kainuun kotitaloudet säästävät muita useammin pahan päivän varalle. Myös kestokulutustavaroiden ostoa varten Kainuussa säästetään yleisemmin kuin muiden maakuntien kotitalouksissa.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometriä varten haastateltiin heinä-syyskuussa 4 900 suomalaista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.