Mainos

"Uusiutuvan energian lisäys vastaa kolmea ydinvoimalaa"

Suomessa on tehty viime päivinä suuria energiaratkaisuja. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) päätyi toissapäivänä esittämään kahta uutta ydinvoimalaa.

Pekkarisen päätös yllätti monet tahot, sillä hän oli aiemmin puhunut 0-1 uuden reaktorin tarpeesta. Erityisesti vihreät kritisoivat Pekkarista räikeästä takinkäännöstä.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Pekkarinen kiistää suunnanmuutoksen.

- Olen kauan sitten antanut ohjeet siitä, että valmistelu tapahtuu kahden pohjalta, mutta jos minä olisin kauan aikaa kailottanut julkisuudessa kahdesta niin ehkä yhteisymmärryksen löytäminen olisi ollut paljon vaikeampaa, kun kokoomus vaati kolmea, Pekkarinen selittää.

Pekkarinen myöntää, että lähtökohta oli aikaisemmin yksi ydinvoimalalupa. Hän perustelee muutosta muun muassa omavaraisuusasteen nostamisella.

- Katsottiin, että on sittenkin parempi, että suurimman osan vuodesta myös sähkötehot riittävät suomalaiseen kysyntään. Jos lupia olisi ollut vain yksi, niin me olisimme olleet muitten maitten sähköstä riippuvaisia useammankin viikon tai kuukauden ajan vuodessa .

Toisaalta Pekkarinen selittää yhden muuttumista kahdeksi päästöjen vähentämisellä ja elinkeinoelämän rohkaisemisella.

Pekkarinen kehuu energiaratkaisuissa tehtyjä panostuksia uusiutuvaan energiaan.

- Uusiutuvan lisäys vastaa kolmea ydinvoimalaa, hän toteaa painokkaasti.

- Näissä oloissa me tarvitsemme uusiutuvaa niin paljon kuin Suomesta löytyy, mutta kun se ei riitä. Jos vaihtoehto on, että meille tuodaan rajojen ulkopuolelta vanhemmista ydinvoimaloista sähköä, niin uskon, että suomalaiset asettuvat suomalaisen vaihtoehdon kannalle, Pekkarinen summaa.

Katso elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen haastattelu (Huomenta Suomi 23.4.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.