Mainos

Uusintatesti Suomen ebolaepäilystä valmistuu

Tänään varmistuu, onko Helsingissä hoidettavalla potilaalla epäilty aiheetta ebolaa. Taudin määrittämiseksi tehdyn uusintatestin tulosten on määrä valmistua päivällä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä kerrottiin toissa päivänä, että sairastuneelle miehelle tehty ebolatesti on negatiivinen. Miehellä on ilmeisesti malaria. Hänet kuitenkin päätettiin pitää eristyksissä Meilahden sairaalassa uusintatestin valmistumiseen asti.

Uusintatesti tehtiin Ruotsissa. Miehen hoitoon ottamista mahdollisena ebolapotilaana on kuvailtu äärimmäiseksi varotoimeksi.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen tapaus, kun ebolaa ehdittiin epäillä. Aiemmissa tapauksissa ebolan mahdollisuus on kuitenkin voitu sulkea pois jo hyvin varhain.

Kolme saman perheen jäsentä kuumeili lennolla Istanbulista Helsinkiin lokakuun puolivälissä. Terveysviranomaiset olivat heitä vastassa lentokentällä, mutta ebolan mahdollisuus pystyttiin sulkemaan pois saman tien. Kotkassa samoihin aikoihin tutkittiin epäiltyä tartuntaa ulkomaalaisella merimiehellä.

Nykyinen ebolaepidemia alkoi Guineasta vuoden 2013 lopussa. Siihen on kuollut jo tuhansia ihmisiä. Virustautiin ei ole rokotetta, ja siihen kuolee noin 70 prosenttia sairastuneista.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan länsimaisissa olosuhteissa taudin leviäminen on kuitenkin hyvin hallittavissa.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.