Mainos

Uusin tutkimus: Sdp:n kannatus romahtanut

Kansalaisten samaistuminen Sdp:hen on laskenut voimakkaasti, kokoomuksen verkkolehti Verkkouutiset ilmoitti tänään. Viidensadan vastaajan puhelinhaastattelussa vain 15 prosenttia vastanneista ilmoitti samaistuvansa sosiaalidemokraatteihin. Kokoomuksen tunsi itselleen läheiseksi 20 prosenttia, keskustan 19 prosenttia.

Verkkouutisten aiemmassa mittauksessa kesäkuussa Sdp:n arvoihin sanoi samaistuvansa 27 prosenttia vastanneista. Lokakuun puolivälissä luku oli pudonnut 20 ja tällä viikolla 15 prosenttiin. Kantaansa ei osannut sanoa 15 prosenttia vastaajista, ja 32 prosenttia ilmoitti, ettei mikään kolmesta tarjotusta puolueesta tuntunut omalta.

Tutkimus tehtiin tämän viikon tiistaina. Virhemarginaali on kolme prosenttia. Vaihtelut kokoomuksen ja keskustan luvuissa mahtuvat marginaalin sisään, mutta sosiaalidemokraattien kannatus on laskenut selkeästi, Verkkouutiset ilmoitti.

Samansuuntaisia tuloksia Sdp:n kannatuksesta saatiin myös Seura-lehden keskiviikkona julkaisemassa, Taloustutkimuksen tekemässä kyselyssä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.