Mainos

Uusille teräväpiirtokanaville elokuvia, viihdettä ja ja urheilua

Seitsemän tv-yhtiötä on saanut toimiluvan maanpäällisiin teräväpiirtolähetyksiin, joita aletaan kohta välittää DNA:n ylläpitämässä verkossa. Kahdeksas kanava on varattu Yleisradiolle, jonka ei tarvinnut hakea lupaa erikseen.

Toimiluvan saivat Discovery Channel, MTV, MTV Networks, Sanoma Television, Family Channel, Turner Entertainment Networks ja Viasat Finland. Suomalaisesta urheilusta koostuvaa ohjelmistoa kaavaillut URHOtv perui lupahakemuksensa pari viikkoa sitten.

Uusien kanavien tarjonta painottuu urheiluun ja elokuviin. SuomiTV:n emoyhtiö Family Channel aikoo keskittyä teräväpiirtoverkossa nuorisolle suunnattuun ohjelmistoon. Discovery Channel lähettää siellä Animal Planet HD-kanavan eläinaiheista asiaviihdettä, MTV, Viasat ja Turner elokuvia. MTV Networks sai toimiluvan englanninkieliselle musiikkikanavalle ja Sanoma Television urheilusta koostuvalle ohjelmistolle.

Teräväpiirtokanavien katsojan on hankittava uusia laitteita ja ehkä myös uusi antenni. Nykyisiä digikanavia voi seurata entiseen malliin, sillä teräväpiirtolähetysten aloitus ei vaikuta niiden näkyvyyteen.

(MTV3 -STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.