Mainos

Uusikaupunki sai Porschen

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla ensi syksynä alkava Porsche-urheiluautojen kokoaminen tuo Uuteenkaupunkiin satoja uusia työpaikkoja. Valmet Automotiven toimitusjohtaja Juhani Riutta kertoo, että suunnitelmien mukaan Porsche Boxterin valmistus Uudessakaupungissa alkaa jo ensi syksynä. Vuodessa tehdään yli 5000 Porschea.

-Uuden automerkin kokoamiseen tarvittavan muutaman sadan hengen koulutus alkaa jo pikapuolin. Onneksi Suomessa ammatillinen peruskoulutus on hyvää ja korkeatasoista, joten muutaman viikon pituinen ns. sovellettu koulutus riittää, sanoo Riutta.

Porsche valmistetaan Uudessakaupungissa alusta loppuun saakka eli kori hitsataan, maalataan ja kootaan täysin valmiiksi. Riutan mukaan nykyiset tilat riittävät käyttökapasiteettia nostamalla myös uuden merkin valmistamiseen.

Porsche AG:n ja Valmet Automotiven sopimuksen pituudesta Riutta ei kerro tarkkoja aikamääriä. Hän muistuttaa, että sopimus on vielä lopullista sinettiä vailla. -Sopimuksen pituus on vielä hieman auki. Kysymys ei ole kuitenkaan mistään vuoden pituisesta hyppäyksestä.

Porsche AG kuuluu maailman arvostetuimpiin urheiluautojen valmistajiin. Uusin Porsche Boxter -malli on osoittautunut suurmenestykseksi kaikilla markkinoilla, eikä Porschen oma valmistus Stuttgart-Zuffenhausenissa kykene tyydyttämään kysyntää. Riutan mukaan korkeasta laadustaan tunnettu valmet Automotive pystyi tarjoamaan laadukkaan vaihtoehdon autojen lisätuotannon käynnistämiseksi erittäin nopeasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.