Mainos

Uusien ruotsalaisministerien rikelista paisuu yhä

Keskustapuoluetta edustava Carlgren on uuden hallituksen neljäs ministeri, joka on jäänyt kiinni jostakin talousrikkeestä.

Tuorein Ruotsin uuteen hallitukseen liittyvä paljastus koskee ympäristöministeri Andreas Carlgrenia, joka unohti kertoa oikeat tulonsa ja nosti liian suurta takuupalkkaa Ruotsin valtiopäiviltä.

Carlgren putosi valtiopäiviltä syksyn 1998 vaaleissa. Valtiopäivät ryhtyi tuolloin maksamaan hänelle eräänlaista takuupalkkaa, jota maksetaan valtiopäiviltä eronneille vuoden ajan.

Ruotsin radion mukaan Carlgren oli tuolloin ilmoittanut, ettei hänellä ole lainkaan tuloja. Hän oli jättänyt kertomatta tai unohtanut, että keskustapuolueen varapuheenjohtajana hän sai puolueeltaan tietyn kuukausikorvauksen.

Hän nautti korvausta myös valtiollisen Vin&Sprit-yhtiön hallituksen jäsenyydestä. Tämän vuoksi Carlgren sai valtiopäiviltä yhteensä 130 000 kruunua (14 000 euroa) liikaa lakkautusajan palkkaa.

Carlgren kertoi uutistoimisto TT:lle eilen, että hän otti itse yhteyttä valtiopäiviin tarkastaakseen, että kaikki oli oikein. Ruotsin radion lähteiden mukaan Carlgren oli ottanut yhteyttä valtiopäivien hallintoon vasta, kun häntä oli asiasta muistutettu.

Porvarillisen hallituksen ensimmäisen viikon aikana on ilmennyt, että kolme kokoomusministeriä on jättänyt maksamatta tv-lupamaksunsa useiden vuosien ajan ja kaksi heistä on maksanut myös pimeästi lastenhoitajilleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.