Mainos

Uusien autojen vienti Venäjälle kiihtynyt

Uusien autojen vienti Suomen kautta Venäjälle on kasvanut alkuvuoden aikana räjähdysmäisesti. Autoja viedään nyt kaikkien Itäisen tullipiirin raja-asemien kautta. Aiemmin vienti keskittyi Vaalimaalle ja Nuijamaalle.

-

Reilu viikko sitten kaakon teillä nähtiin kautta aikain vilkkain uusien autojen vientiralli kohti itärajaa. Hangon satamasta lähti autokuljetusajoneuvoja 240, mikä on tämän vuoden ennätys. Viime vuonna harvoin ylitettiin edes 100 rekkaa.

Uutuuttaan hohtavien autojen vienti Suomen kautta Venäjälle on tänä vuonna muuttanut myös muotoaan.

- Vientiautoja viedään nykyään hyvin paljon autonkuljetusajoneuvoilla ja auton kuljettamista ajamalla tapahtuu enää hyvin harvoin, joka on tietysti ymmärrettävää. Autonkuljetusajoneuvolla vietäessä autot ovat ehjiä, niillä ei ole ajettu matkan aikana, ne eivät ole lommoutuneita ja ne ovat kuin Suomessa kaupassa ostettuja, kertoo tullin päällikkö Timo Taipale Nuijamaan tullista.

Hurjastelevat kuriirikuskit olivat riski kaakon liikenteessä. Kymmenen auton kaksikerroksisia lavetteja etenee maltillisesti Venäjälle jopa pohjoisempien raja-asemien kautta.

- Näillä autonkuljetusajoneuvoilla ajetaan pitkin itärajaa ja saattaa olla, että jopa Murmanskiin, mutta pystyn vaan mainitsemaan täällä itäpiirissä olevat toimipaikat: Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra, Niirala.

Tässä vaiheessa vuotta jo nähdään, että itäautojen viennissä saavutetaan uusi ennätys.

- Tarkkaa lukumäärää ei ole, mutta määrä on yli tuplaantunut viime vuoteen verrattuna.

Jos tahti jatkuu alkuvuoden kaltaisena, voi kokonaisvienti nousta peräti 150 000 ajoneuvoon.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 03.05.2004).

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja