Mainos

Uusia yhteenottoja Fallujassa

Fallujassa on puhjennut jälleen uusia taisteluja. Suurin osa kaupungista on Yhdysvaltain joukkojen hallussa, mutta kaupungissa toimii yhä vastarintasoluja.

Fallujassa puhkesi aamulla uusia taisteluja pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain ilmavoimat ja tykistö oli moukaroinut kaupunkia aamun valjetessa.

Uutistoimisto Reutersin kirjeenvaihtajan mukaan kaupungissa käytiin tulitaisteluja ja räjähdykset vavisuttivat seutua.

Amerikkalaisjoukkojen miestappiot viikon kestäneessä suurhyökkäyksessä ovat nousseet 38:aan. Lisäksi 257 amerikkalaissotilasta on haavoittunut Fallujan taisteluissa.

Varapääministeri: Irakin vaalien lykkäys olisi vaarallista

Vaalien järjestäminen ensi vuonna Irakissa on suuri haaste, mutta niiden lykkääminen olisi vielä vaarallisempaa. Näin arvioi Irakin varapääministeri Barham SalehGuardian-lehdessä.

- Vapaiden ja rehellisten vaalien pitäminen ajallaan on velvollisuus, jonka olemme luvanneet irakilaisille, hän muistutti.

Samalla varapääministeri vihjasi, että maassa jatkuvat levottomuudet voivat yhä muuttaa suunniteltua aikataulua.

Mahdollisuutta järjestää Irakin vaalit tammikuussa on epäillyt viimeksi muun muassa EU:n ulkopoliittinen edustaja Javier Solana. Vaaleilla on määrä valita Irakin kansallisneuvosto, Kurdistanin autonominen parlamentti sekä maakuntaneuvostoja.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

(Huomenta Suomen uutiset 15.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.