Mainos

Uusia sotaoikeudenkäyntejä Irakissa

Syytelistalla ovat muun muassa vankien suojelun laiminlyöminen, pahoinpitely ja siveettömyyteen syyllistyminen.

Yhdysvallat ilmoitti tänään kahdesta uudesta sotaoikeudenkäynnistä irakilaisvankien pahoinpitelystä syytettyjä amerikkalaissotilaita vastaan. Oikeudenkäyntien ajankohtaa ei ole vielä määrätty.

Kersantti Javal Davisia syytetään vankien suojelun laiminlyömisestä, vääristä lausunnoista, pahoinpitelystä ja salaliitosta alaisten kohtelemiseksi huonosti, kertoi Yhdysvaltain sotilastiedottaja prikaatikenraali Mark Kimmitt tänään.

Ylikersantti Ivan "Chip" Frederickiä syytetään muun muassa vankien pahoinpitelystä ja siitä, että hän oli "syyllistynyt siveettömyyteen katsellessaan vankien sukupuolista aktia".

Ensimmäisenä joutuu kuitenkin oikeuteen sotilasvirkailija Jeremy Sivits. Viikon päästä pidettävä oikeudenkäynti on julkinen ja pidetään Bagdadin tiukasti vartioidussa kongressikeskuksessa. Myös muut kaksi oikeudenkäyntiä pidetään samassa paikassa, jos Sivitsin vastainen oikeudenkäynti sujuu hyvässä järjestyksessä, kertoi Kimmitt.

Seitsemän amerikkalaista vartijaa on joutunut syytteeseen Abu Ghraibin vankien kohteluun liittyvistä rikoksista. Prikaatikenraali Kimmitt kertoi myös, että 315 vankia vapautetaan Abu Ghraibista 14. toukokuuta ja lisää viikkoa myöhemmin.

(MTV3- STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.