Mainos

Uusia rauhanturvaajia koulutukseen

Puolustusministeriö kutsuu 153 sotilaan joukon koulutukseen Unifil-joukkoa varten. Lopullinen päätös siitä, vahvistaako Suomi Unifil-joukkojaan tehdään lähitulevaisuudessa.

YK-sotilas tähystämässä

Asiasta päätettiin tänään presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokouksessa. Pyynnön Unifil-joukkojen vahvistamisesta on esittänyt YK:n pääsihteeri Kofi Annan.

Suomi lykkää kuitenkin vielä lopullista ratkaisua uusien sotilaiden lähettämisestä. Ensin halutaan varmuus siitä, että osapuolet riittävän laajalti hyväksyvät joukkojen lähettämisen ja vahvistetut voimankäyttösäännöt ovat tiedossa.

Voimankäyttösäännöistä odotetaan YK:n pääsihteerin ja turvallisuusneuvoston ohjeita lähipäivinä. Suomikin on valmis tekemään ratkaisunsa nopeasti. Unifilin tehtävä on todentaa Israelin joukkojen vetäytyminen Libanonista ja avustaa Libanonin hallitusta ottamaan alue valvontaansa.

Suomella on tällä hetkellä 493 rauhanturvaajaa Unifil-operaatiossa. YK on pyytänyt Suomelta 153 rauhanturvaajaa lisää sekä 64 panssaroitua Sisu-miehistönkuljetusautoa Unifil-joukkojen suojan ja liikkuvuuden parantamiseksi.

Näistä neljä ajoneuvoa tulisi Suomen pataljoonalle eli Finnbattille. 153 uudesta suomalaisesta rauhanturvaajasta 90 tulisi Finnbattiin, 63 tulisi huoltotehtäviin. Nopeimmillaan uudet suomalaisjoukot voisivat olla paikalla jo parissa viikossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.