Mainos

Uusia perunoita riittää juuri ja juuri

Rymättyläläiset varhaisperunan tuottajat arvelevat, että tämän kesän niukahko sato riittää juuri ja juuri tyydyttämään uusien perunoiden markkinat.

Varhaisperunan markkinoija Eira Koivurinta sanoi tänään Rymättylässä Silli- ja perunakesän avajaisissa, että saariston perunaa saadaan riittävästi heinäkuun puoliväliin saakka.
-Sen jälkeen tulee mukaan myös muu Varsinais-Suomi, joten niukkuudesta huolimatta uutta perunaa pitäisi olla markkinoilla riittävästi tästä eteen päin.

Varhaisperunan tuontiin ei viljelijöiden mukaan ole mitään aihetta eikä mahdollisuuksiakaan.
-Mistä sitä oikein voisi tuoda, koska Ruotsissakin varhaisperunakausi on jo piakkoin päättymässä, kysyi Koivurinta.

Uusi peruna maksaa nyt 5-6 markkaa kilolta. Hinta säilyneekin Koivurinnan mukaan vakaana, jos kauppa ei lähde rällästämään varhaisperunoiden älyttömillä tarjouksilla.

Viljelijät kehuvat tämän kesän perunaa laadultaan hyväksi. Liiat sateet eivät ole vaivanneet ja korjuuolosuhteet ovat olleet hyviä. Koivurinta vakuuttaa myös, että kuluttaja saa kaupasta ehdottomasti tuoretta tavaraa.
-Kun peruna nostetaan meillä tänään, menee se yöllä tukkukaupan jakeluun ja odottaa aamulla ostajaa kaupan hyllyllä. Rymättylässä vietettiin tänään perinteisiä silli- ja perunakesän avajaisia. Kunta oli jo vanhakin sillilaivaston kotisatama. Suomen varhaisperunasta taas 40 prosenttia kasvaa Rymättylän saarten pelloilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.