Mainos

Uusia pernaruttotapauksia USA:ssa

Yhdysvaltain pernaruttotapauksia on löytynyt lisää. Postia epäillään taudin leviämiskanavaksi.

Postia epäillään yhdeksi pernaruton levittämiskanavaksi Yhdysvalloissa.

Floridasta, Boca Ratonista on löydetty toinen keuhkopernaruttoon sairastunut henkilö. Sairastunut henkilö työskentelee saman lehtiyrityksen postitushuoneessa kuin tautiin lokakuun alussa menehtynyt työntekijä. Sairastunutta on hoidettu aiemmin keuhkokuumeen vuoksi, mutta eilen hänen havaittiin saaneen pernaruttotartunnan.

Uusien tietojen mukaan myös yksi ABC- televisioyhtiön työntekijän lapsi on sairastunut tautiin. Lapsi vieraili ABC-yhtiön uutishuoneessa lokakuun 8. päivänä. Hän on sairastunut ihon kautta leviävään pernaruttoon ja hänen odotetaan toipuvan. Kenenkään ABC-yhtiön työntekijän ei ole ilmoitettu sairastuneen.

Floridalaisen lehtitalon työntekijöistä seitsemän muuta on altistunut taudille, mutta he eivät ole sairastuneet siihen. Ensimmäiset pernaruttotapaukset löydettiin juuri Boca Ratonista, ja alueella on löydetty taudinaiheuttajaa myös kaupungin yhdestä postitoimistosta.

Pernaruton aiheuttajaa on löydetty aikaisemmin myös New Yorkista, siellä yksi NBC-televisioyhtiön työntekijä on saanut ihon kautta leviävän pernaruton. Taudin aiheuttajaa on tavattu myös Nevadassa sekä Washingtonissa.

Kaikkien tapausten uskotaan olevan yhteydessä postin välityksellä lähettyihin kirjeisiin.

(MTV3-STT)

Lue lisää ABC-yhtiön sivuilta
(Huomenta Suomi 16.10.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.