Mainos

Uusia kykyjä Kansallisoopperan lavalle tänään

W.A. Mozartin koominen ooppera Cosi fan tutte palaa tänään Kansallisoopperan ohjelmistoon. Solisteina oopperassa kuullaan tänä keväänä nuoria laulajia, joista monille tämä on myös debyytti kyseisessä roolissa tai Kansallisoopperassa.

Ooppera

Fiordiligin osassa vuorottelevat sopraanot Riikka Hakola ja osan ensi kertaa laulava Tove Åman. Dorabellan roolissa debytoi ahvenanmaalainen mezzosopraano Jenny Carlstedt, joka on viime vuosina opiskellut Lontoon Guildhall School of Music & Draman oopperaluokalla Rudolf Piernayn johdolla. Jenny Carlstedt konsertoi viime vuoden Helsingin Juhlaviikkojen Nuoret virtuoosit konserttisarjassa, tämän vuoden syksyllä hän konsertoi Lontoon Wigmore Hallissa.

Ferrandon osan laulaa Ari Grönthal, Guglielmon osassa vuorottelevat baritonit Petteri Salomaa, joka vastikään lauloi kohutun Klinghofferin kuolema oopperan Kapteenin roolin sekä Tommi Hakala, joka on vieraillut Guglielmon roolissa tammikuussa 2000. Tommi Hakala on kuulunut vuodesta 1998 Nürnbergin oopperan solistikuntaan, hän on myös vieraillut Regensburgin oopperassa, Essenin Aalto-teatterissa ja Baijerin valtionoopperassa Münchenissä.

Despinan osan laulaa sopraano Anna-Kristiina Kaappola ja Don Alfonson osan Juha Uusitalo, joka laulaa tämän roolin ensimmäista kertaa. Juha Uusitalon muita rooleja tänä keväänä ovat olleet Klinghofferin kuolema oopperan Rambon lisäksi Joonas Kokkosen Viimeiset kiusaukset oopperan Seppä Högman.

Musiikinjohdosta kevään esityksissä vastaa kiinalainen kapellimestari Jin Wang, joka on Kansallisoopperassa johtanut Cosi fan tutten esityksiä vuosina 1999 ja 2000.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.