Mainos

Uusia kauppoja matkatoimistoista

Matkatoimistoketju Matka-Vekka ostaa Lomamatkat Oy:n. Niiden yhteenlaskettu markkinaosuus on noin neljä prosenttia tilauslentomarkkinoista.

Matka-Vekan toimitusjohtaja Mikko Pietarinen sanoo, että neljän prosentin osuudella yhtiöt ovat neljänneksi suurin tilauslentomatkojen järjestäjä. Suomalaisista tilauslentomatkojen järjestäjistä ne yltävät toiselle sijalle. Lomamatkojen myyjinä ovat espanjalainen Finspan Sociedad Limitada sekä eräät suomalaiset yksityishenkilöt. Espanjalaisyhtiön osuus Lomamatkoista on ollut 70 prosenttia.

Lomamatkat järjestää tilauslentopohjaisia valmismatkoja Teneriffalle, Gran Canarialle ja Bulgariaan. Sen viime vuoden liikevaihto oli 7,6 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 20 henkilöä Suomessa ja ulkomailla. Matka-Vekka on puolestaan toimistojen määrällä mitattuna Suomen suurin matkatoimistoketju, jonka viime vuoden myynti oli 77 miljoonaa euroa. Matka-Vekan pääomistaja ovat Capman Capital Management Oy:n hallinnoimat rahastot. Matka-Vekan palveluksessa on 250 henkilöä.

Viime viikolla yhdistymisestään ilmoittivat Hasse, Finnmatkat ja Fritidsresor, jotka jo entuudestaan kuuluivat samaan matkanjärjestäjäkonserniin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.