Mainos

Uusia kasvoja Arkadianmäelle – tässä ovat vaalien tulokkaat

Eduskuntaan on tulossa 89 uutta kansanedustajaa. Yhteensä 200 valitusta edustajasta 89 ei ollut ehdolla viime vaaleissa vuonna 2007. Edustajista vaihtuu siten kerralla lähes puolet.

Eniten tähän vaikuttavat uudet perussuomalaisten kansanedustajat, sillä puolueen 39 edustajasta peräti 35 on tulokkaita. Myös muiden puolueiden listoilta meni läpi paljon uusia kasvoja.

Nousijoiden joukossa on tuttuja nimiä viime kaudelta, sillä esimerkiksi ulkoministerinä toiminut Alexander Stubb ei osallistunut vuoden 2007 parlamenttivaaleihin, vaan siirtyi ulkoministerin tehtäviin kesken kauden Euroopan parlamentista. Sama tarina on perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinilla.

Täysin uusia kasvoja politiikkaan saadaan, kun esimerkiksi perussuomalaisten listoilta nousee Arkadianmäelle laulajana ja kehonrakentajana tunnetuksi tullut Kike Elomaa. Julkkistaustalla nousee myös muun muassa Idolsin juontajana tutuksi tullut Jani Toivola (vihr). Kokoomuksen listoilta eduskuntaan pääsi juontaja Jaana Pelkonen.

SDP:n puoluesihteerin tehtävää Ylen toimitusjohtajuuden jälkeen hoitanut Mikael Jugner on myös saanut paikan eduskunnasta.

Kunnallispolitiikasta eduskuntaan ponnistaa muun muassa perussuomalaisten maahanmuuttokriittisistä blogikirjoituksistaan tunnetuksi tullut Jussi Halla-Aho.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.