Mainos

Uusia kahakoita Somaliassa

Ainakin 19 ihmistä on kuollut ja 31 haavoittunut aseellisten ryhmittymien yhteenotossa eteläisessä Baidoan kaupungissa Somaliassa, sairaalalähteet kertoivat tänään.

Kyseessä oli Rahanweinin vastarinta-armeijan RRA:n sisäinen kahakka, jossa RRA:n komentajalle uskolliset joukot taistelivat järjestön kahden varakomentajan miehiä vastaan. Suurin osa uhreista oli ristituleen joutuneita siviilejä.

Yhteenoton taustalla sanottiin olevan RRA:n johtajan Hassan Mohamed Nurin eli Shatigududin ja hänen varamiestensä erimielisyydet Somalian autonomiseksi julistautuneen läntisen osavaltion hallinnasta. Varakomentajien mielestä Shatigudud ei voi olla yhtä aikaa presidentti ja RRA:n armeijan komentaja. Shatigudud julistautui alueen presidentiksi maaliskuussa.

Viranomaiset, heimonvanhimmat ja uskonnolliset johtajat ovat pyytäneet riiteleviä osapuolia lopettamaan taistelut. Avustustyöntekijät sanovat naapurimaa Etiopian sekaantuneen RRA:n riitoihin ja tukevan varakomentajia, mutta maa on kiistänyt syytökset.

Etiopia toimi välittäjänä RRA:n ryhmittymien rauhanneuvotteluissa kesäkuussa. Tuolloin ryhmittymät lupasivat tehdä yhteistyötä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.