Mainos

Uusia iskuja Kabuliin

Yhdysvallat teki tiistaiaamuna ensimmäiset iskut päivänvalossa Afganistaniin. Talebanin mukaan amerikkalaiskoneet iskivät maan eteläosassa sijaitsevaan Kandaharin kaupunkiin ja iskuihin vastattiin ilmatorjuntatulella. Yhdysvallat ei ole vahvistanut iskua.

Pari tuntia aikaisemmin aamunkoiton aikaan Yhdysvallat aloitti toisen hyökkäysaallon Afganistaniin. Silminnäkijöiden mukaan Kabulia ravisteli kolme räjähdystä, joista yksi lähellä kaupungin lentokenttää, jonka qatarilainen televisioyhtiö kertoo tuhoutuneen iskussa. Taleban käytti ilmatorjunta-aseita, mutta ei ilmeisesti osunut kohteisiinsa. Uusimpien, päivänvalossa tehtyjen iskujen tuhoista ei ole vielä tietoa.

Sen sijaan aiemmin yöllä tehdyissä iskuissa kuoli paikallisten sairaalalähteiden mukaan neljä ihmistä ja yksi haavoittui vakavasti. Lisäksi iranilainen uutistoimisto kertoi, että Taleban-liikkeen ilmavoimien komentaja olisi kuollut yön ensimmäisessä iskussa, mutta tietoa ei ole vahvistettu.

Yhdysvallat on Kabulin lisäksi pommittanut muun muuassa Jalalabadia, Mazar-i-Sharifia ja Kandaharia. Uutiskanava CNN kertoi nyt aamulla, että Kandaharissa olisi nähty ilmatorjuntatulta, mutta pommituksia ei aamun valjettua ole tehty.

Afganistania hallitseva Taleban-liike vannoi tänään puolustautuvansa iskuja vastaan kaikin mahdollisin keinoin.

-Puolustuksemme jatkuu, Talebanin edustaja mullah Abdul Hai Mutmaen sanoi uutistoimisto AIP:n mukaan.

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeldin mukaan yön ensimmäisiin Afganistania vastaan tehtyihin iskuihin osallistui 15 pommikonetta. Laivaston aluksilta ja sukellusveneistä ammuttiin 15 Tomahawk-risteilyohjusta.

Iskujen kohteina olivat erityisesti tutka- ja viestintäjärjestelmät sekä lentokentät. Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan kaikki amerikkalaislentäjät palasivat turvallisesti tukikohtiinsa. Britannian joukot eivät osallistuneet ilmaiskuihin viime yönä.

(Huomenta Suomi 09.10.2001)

(MTV3-Reuters-AP-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.