Mainos

Uusi unikeko herätettiin kylmällä kylvyllä

Vuoden viralliseksi unikeoksi on valittu Länsi-Suomen läänin maaherra Rauno Saari. Saaren aamu alkoi tänään kylmällä kylvyllä, kun hänet heitettiin aamuseitsemältä mereen Naantalin vierassatamassa.

Molskahdusta rytmitti paraatityttöjen musisointi ja satojen kaupunkilaisten aamuvirkkujen aplodit. Tapahtumaa oli seuraamassa myös tasavallan presidentti Tarja Halonen. Kuuden aikaisemman vuoden unikeot kantoivat Saaren mereen. Saari sai unikeko-kyltin edeltäjältään, Kultaranta Golfin toimitusjohtaja Pekka Jokisuulta.

Saari kertoo jännittäneensä päivää aina siihen saakka, kunnes oli meressä:

- Aamulla neljän jälkeen heräsin ja oli kovat paineet olla paikalla ajoissa. Sitten kun entiset unikeot jaksoivat kantaa minut mereen, niin jännitys laukesi.

Uudelta unikeolta on udeltu, olisiko tällaisesta tarjouksesta voinut kieltäytyä. Vastaukseksi Saari kertoo, että tarjous oli verrattavissa mafiatarjoukseen - hetkeäkään ei ollut ajatuksena kieltäytyminen.

Tuoreella unikeolla on lämpimät suhteet Naantaliin. Hän on viihtynyt 1980-luvun alkupuolelta saakka Naantalin kesäasukkaana, ja lisäksi hänen vaimonsa on naantalilainen.

Saari jättää maaherran tehtävät vuodenvaiheessa hallintouudistuksen takia. Sen jälkeen hän sanoo vetäytyvänsä harrastusten, perheen ja lastenlasten pariin, vaikka työmarkkinoilla olisi vielä ollut kysyntää.

- Omat lapseni kasvoivat kuin varkain kiihkeiden työvuosieni aikana, joten nyt on aika nauttia lastenlapsista ja antaa arvokasta aikaa heille, kun he ovat vielä pieniä, Saari kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.