Mainos

Uusi työsulku uhkaa paperiteollisuutta

Paperiliitto keskeyttää sen sijaan lakon elintarvikepakkauksia valmistavilla tehtailla. Syynä on elintarviketeollisuuden tarve saada pakkauksia.

Metsäteollisuus on jättänyt ilmoituksen uudesta työsulusta. Kahden viikon työsulku alkaa 15. kesäkuuta, jos sopua ei sitä ennen ole syntynyt.

Uusi työsulku tulee jo aiemmin ilmoitettujen kaksiviikkoisten työsulkujen jatkeeksi. Ensimmäinen työsuluista päättyy ja seuraava alkaa huomisaamuna.

Lakko päättyy elintarvikepakkausten osalta

Paperiliiton lakko päättyy huomenna elintarvikepakkausten osalta. Syynä on elintarviketeollisuuden tarve saada pakkauksia. Paperiliitto ja sen ammattiosastot sekä Metsäteollisuus sopivat tänään tuotannon käynnistämisestä aamukuudelta.

Paperiliitto keskeyttää kahdeksi viikoksi lakon noin kymmenellä elintarvikepakkauksia valmistavalla tehtaalla.

Tehtaat ovat niitä, jotka työnantaja Metsäteollisuus jätti parhaillaan päällä olevan työsulkunsa ulkopuolelle, mutta jotka Paperiliitto laittoi lakkoon vastalauseena työsululle.

Elintarvikealan huutavaa pakkauspulaa helpottavan tuotannon pitäisi käynnistyä huomisaamuna kuudelta ja jatkua kaksi viikkoa. Sen jälkeen Paperiliitto sulkee tehtaat uudelleen, ellei sopua ole siihen mennessä syntynyt.

Erto tukee paperiliittolaisia

Toimihenkilöliitto Erto ryhtyy painostamaan Metsäteollisuutta sopuun paperiteollisuuden kiistoissa. Liiton jäsenet lopettavat Metsäteollisuuden jäsenyritysten vienti- ja tuontiasiakirjojen käsittelyn ensi sunnuntaina.

Liiton huolena on, että lähes 200 huolinta- ja autoliikennealan ertolaista toimihenkilöä on joutumassa jalkautetuiksi sopimuskiistan vuoksi.

Asiakirjojen käsittelykielto on voimassa toistaiseksi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 31.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.