Mainos

Uusi työministeri: Lisäelvytyksen tarve selvitettävä

Uusi työministeri Anni Sinnemäki (vihr.) pitää vihreiden hallitusryhmän puheenjohtajana elokuista budjettiriihtä lähiajan suurimpana haasteena. Budjettiriihessä on tarkkaan arvioitava maan talouden tila. Sen perusteella on sitten päätettävä, tarvitaanko ensi vuonna lisää elvytystä.

Sinnemäki arvioi talouden ja työttömyyden näkymiä ensimmäisessä ministerinä pitämässään tiedotustilaisuudessa tänään. Hän muistutti, että elvytystä tehdään velkarahalla. Siksi on hyvin kriittisesti arvioitava, mitä tehdään.

Budjettiriihi on Sinnemäelle olennainen myös työministerin tehtävässä. Hänen mielestään on erittäin tärkeää saada riittävästi määrärahoja siihen, että työttömät voivat saada asiallista palvelua työvoimatoimistoissa ja että heille voidaan tarjota järkevää koulutusta. Hän myönsi, että määrärahat ovat tiukalla. Uuteen tehtäväänsä hän suhtautuu joka tapauksessa hyvin vakavasti.

Sinnemäestä tuli ministeri tänään presidentin esittelyssä. Tasavallan presidentti vapautti Tarja Cronbergin (vihr.) valtioneuvoston jäsenyydestä ja nimitti hänen seuraajakseen ja samalla määräsi työministeriksi Anni Sinnemäen. Ministerin vaihtuminen tuli selväksi jo viime kuussa, kun Cronberg vetäytyi vihreiden puheenjohtajan tehtävistä ja hänen tilalleen valittiin Sinnemäki.

Presidentin esittelyn jälkeen pidetyssä ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa Sinnemäki antoi virka- ja tuomarinvakuutukset. Hän olisi voinut myös vannoa virka- ja tuomarinvalat. Hän sanoi pitäneensä vakuutusta kuitenkin luontevampana, koska hän ei kuulu kirkkoon.

Samassa istunnossa päätettiin myös muista ministerinvaihdoksesta aiheutuvista muutoksista. Näitä olivat työnjakoasiat elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) ja Sinnemäen kesken, muutokset ministerivaliokunnissa ja ministerien sijaisuudet. Samassa yhteydessä valtioneuvosto nimitti Cronbergin valtiosihteerinä toimineen Katariina Poskiparran myös Sinnemäen valtiosihteeriksi.

(MTV3 - STT)

"VALTAVAN HAASTEELLINEN TEHTÄVÄ"

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.