Mainos

Uusi Tuuli: Kuolema kova hinta Meksiko-tietoisuudesta

Kansalaisaktivisti Jyri Jaakkolan Meksikoon lähettänyt Uusi Tuuli -yhdistys kokoontui aamupäivällä Turun toimistolleen suremaan.

Yhdistyksen puheenjohtaja Inka Mäkiö suree myös sitä, että Meksikon tilanne ei ole kiinnostanut ennen Jyri Jaakkolan kuolemaa Meksikon Oaxacassa. Jaakkola ammuttiin, kun hän oli matkalla San Juan Copalan kylään, jossa intiaaniväestö oli julistanut itsehallinnon.

- Väkivaltaisuuksia on siinä samassa kylässä tapahtunut paljonkin. Siitä ei ole uutisoitu, koska se ei kiinnosta ketään, ennen kuin se oli meidän Jyri, joka sai osuman, sanoo Mäkiö.

Uusi Tuuli on pyrkinyt pitämään Meksikon alkuperäiskansojen tilannetta yllä jo kolme vuotta ilman suurempaa julkisuutta.

Suuri julkisuus tuli nyt.

- Toivoisin, että ihmiset alkaisivat kiinnostua myös niiden äänestä, joka ei kuulu valtamediassa, sanoo Mäkiö.

Yhtenä vahvana äänenä siinä mediassa oli muun muassa Jyri Jaakkolan Meksikosta kirjoittama blogi, jota julkaistiin Uuden Tuulen nettisivuilla. Viimeinen blogikirjoitus on päivätty 13.4.2010: "Lauantaina 10.4. tuli kuluneeksi 81 vuotta Emiliano Zapatan murhasta. Zapatan ja vallankumouksen aikaiset kysymykset puhuttavat yhä", alkaa Jaakkolan kirjoitus.

Uusi Tuuli lähetti kolmekymppisen Jyri Jaakkolan Meksikoon kaksi kuukautta sitten. Hänen oli määrä olla Meksikossa syksyyn asti kartoittamassa yhteistyökumppaneita sekä myös tarkkailemassa tilannetta ja raportoimassa siitä Uudelle Tuulelle.

- Haluamme edistää alkuperäiskansojen itsenäisyyspyrkimyksiä sekä lopettaa Meksikon hallituksen ylläpitämät väkivaltaisuudet, summaa Mäkiö työtä, joka Jaakkolalta jäi kesken.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.