Mainos

Uusi trio luotsaamaan Tampereen teatterikesää

Tampereen teatterikesän taiteellinen johto vaihtuu. Vetovastuun ottaa uusi johtajakolmikko, johon kuuluvat Maarit Pyökäri Oulusta, Kari Heiskanen Helsingistä ja Reko Lundan Helsingistä. Valinnat julkistettiin teatterikesän päätöspäivänä tänään Tampereella.

Teatterikatselmus jatkaa viime vuosina hyväksi havaittua johtomuotoa, jossa ohjelmistovalinnoista vastaa useamman teatteri-ihmisen muodostama työryhmä. Kolmen kauden ajan festivaalia luotsasi taiteellinen johtotroikka Laura Jäntti,Otso Kautto ja Jussi Helminen. Jäähyväiskommentit olivat valtaosin kiittäviä. Uusi johtoryhmä valitsee ohjelmiston vuodesta 2000 alkaen. Johtoryhmän jäsenten toimikaudet ovat erimittaisia. Teatterinjohtaja-ohjaaja Maarit Pyökäri (s. 1951) on sitoutunut tehtävään kolmeksi toimikaudeksi. Näyttelijä-ohjaaja Kari Heiskanen (s. 1955) ja näytelmäkirjailija-ohjaaja Reko Lundan (s. 1969) on kiinnitetty yhdeksi vuodeksi, mutta urakan jatkamisesta on optio.

Trion jäsenyys luottamustoimi


Taiteellisen johdon jäsenyys on luottamustoimen luontoinen. Siitä ei makseta varsinaista palkkaa. Muuten taloudellisia työskentelymahdollisuuksia on parannettu. Yhden johtajan malli oli myös esillä hallituksessa. Teatterikesän hallituksen puheenjohtajan, apulaiskaupunginjohtaja Lasse Eskosen mukaan hallitus päätyi valinnassaan työryhmään, koska yksi henkilö ei pysty saamaan kattavaa kuvaa siitä tarjonnasta, joka on tarpeen käydä läpi. Siihen tarvitaan apuvoimia. On reilumpaa, että nimet ovat tiedossa. Vaikka periaatepäätös henkilövalinnoista syntyi jo kesäkuussa, johtokolmikko ei ole vielä ehtinyt suunnitella työtään. Maarit Pyökäri hahmottelee, että teatterikesän kansainvälisyys pitää säilyttää entisellään. Se on tärkeää suomalaiselle teatterille. Kari Heiskanen asettaa ykköskriteeriksi sen, että katselmusten esitysten pitää olla vaikuttavia. Kolmikko arvelee pääosan kansainvälisestä ohjelmistosta löytyvän muilta teatterifestivaaleilta.

Lipunmyynti teki uuden ennätyksen

Tämän vuoden teatterikesän eri ohjelmistokokonaisuudet keräsivät järjestäjien mukaan noin 130 000 kävijää. Alustavan laskelman mukaan maksaneita katsojia näistä oli yli 30 000. Se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tapahtumien yö sai liikkeelle suurimmat ihmismassat, vaikka yö oli huomattavasti edellisvuotta rauhallisempi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.