Uusi todiste: Anneli Auer ja veli puhuvat käytännön asioista

Vaasan hovioikeus kuunteli tänään Anneli Auerin ja tämän veljen puhelinkeskusteluja syksyltä 2009. Nauhoitteet ovat puolustuksen uusi todiste.

Auer oli muutaman päivän pidätettynä syyskuussa 2009. Hänet päästettiin vapaaksi kolmeksi päiväksi ennen vangitsemista. Poliisi kuunteli kuitenkin hänen puhelintaan 21. syyskuuta ja 24. syyskuuta välisen ajan.

Tuona aikana Auer kävi veljensä kanssa useita puhelinkeskusteluja. Veli auttoi häntä käytännön asioissa ja antoi henkistä tukea. Perheen lasta olivat jo tuossa vaiheessa sosiaaliviranomaisten huostassa.

Sisarukset puhuvat lasten voinnista, asianajajasta, univaikeuksista ja lääkkeiden hankkimisesta.

Puolustuksen todisteita

Nauhoitteet ovat puolustuksen todisteita siitä, millaisissa olosuhteissa Auer on teon tunnustanut.

- Näistä voi tulkita ja kuulla väsymyksen ja unettomuuden. Anneli Auer toteaa, ettei ole viiteen päivään saanut nukuttua. On otettava huomioon paitsi Auerin henkinen hyvinvointi tekoaikaan, myös se, mitä hänelle on poliisin toimesta kerrottu.

"Mä olen ihan sekasin, mitä enemmän näitä on käyty läpi. Täs tilanteessa se alkaa näyttää tosi pahalta mun kannalta. Ja silti mitään muistoja mulla ei ole palautunut mieleen", Anneli Auer kertoo veljelleen.

Auer tunnustaa veljelleen, ettei voi enää olla täysin varma syyttömyydestään. Myöhemmissä puheluissa hän myös kertoo haluavansa kantaa vastuun, mikäli hänet osoitetaan tekijäksi.

Syyttäjä: Ei kuulosta sekavalta

Kuten useiden muidenkin todisteiden kohdalla, syyttäjä ja puolustus ovat täysin eri linjoilla.

- Anneli Auerista ei tule nauhoitteen perusteella sekavaa vaikutelmaa. Hän pystyy asiallisesti keskustelemaan.

Anneli Auer vangittiin 24. syyskuuta 2009 todennäköisin syin miehensä murhasta.

Lue myös:

    Uusimmat