Mainos

Uusi testi hälvensi BSE-epäilyjä Ruotsissa

Ruotsissa epäilyt hullun lehmän taudista ovat hälvenemässä.

Hullun lehmän tauti todetaan aivo-selkäydinnäytteestä

Tänään valmistunut uusi testaus ei Ruotsin maatalousviraston mukaan antanut mitään viitteitä siitä, että Lounais-Ruotsissa teurastettu nauta olisi sairastanut BSE-tautia.

-Tämänpäiväinen negatiivinen testitulos vahvistaa, että kyseessä on ilmeisesti väärä hälytys. Siitä huolimatta toimimme suunnitelmien mukaan ja pidämme edelleen kiinni jo aloitetuista varotoimenpiteistä, sanoi Ruotsin maatalousministeri Margareta Winberg lausunnossaan.

Myös Anders Engvall Ruotsin eläinlääketieteellisestä laitoksesta (SVA) uskoi, että hallandilaiselta maitotilalta peräisin oleva nauta oli ollut terve. Tästä huolimatta naudasta otetut koepalat lähetetään Britanniaan jatkotutkimuksia varten.

Ensimmäinen testi ei sulkenut pois mahdollisuutta, että 2,5-vuotias hieho olisi saanut BSE-tartunnan. Hieho teurastettiin, kun sen selkä oli vioittunut vasikoinnin yhteydessä. Testitulosta epäiltiin tuoreeltaan, koska näin nuorella eläimellä ei ole toistaiseksi EU:n alueella tavattu tautia. Eläin oli lisäksi syönyt vain ruotsalaista rehua.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.