Uusi tekniikka lupaa poistaa rypyt - lupaako Botoxin kilpailija liikoja?

Yhdysvalloissa markkinoidaan tänä syksynä ryppyjenpoistomenetelmää, jonka on tarkoitus olla Botoxia luonnollisempi tapa saavuttaa nuoremman näköinen iho. Tarina menetelmän takana paljastaa, että kyse ei olekaan aivan uudesta keksinnöstä.

Tänä syksynä Yhdysvalloissa markkinoidaan ryppyjenpoistomenetelmää, jonka on tarkoitus olla hermomyrkky Botoxia luonnollisempi ryppyjenpoistomenetelmä. Ihon omien solujen käyttämiseen perustuva tekniikka kuulostaa uudelta keksinnöltä, mutta tarina menetelmän takana on toinen. Tosiasiassa samanlainen menetelmä on ollut jo markkinoilla - huonoin seurauksin.

Uutena ryppyjenpoistomenetelmänä markkinoitava teknologia perustuu omien solujen käyttämiseen. Prosessi aloitetaan kudosnäytteellä, joka otetaan korvan takaa. Kudoksesta otetaan sidekudoksen perussoluja fibroplastia. Laboratoriossa perussolut moninkertaistuvat, jonka jälkeen ne ruiskutetaan potilaan iholle. Toimenpiteen jälkeen ihon tulisi näyttää sileämmältä ja nuoremmalta kuin aiemmin.

Samankaltainen teknologia on tuttu jo 90-luvulta, jolloin Isolagen-niminen valmiste aiheutti kohun Iso-Britanniassa. Monet klinikat alkoivat heti käyttää menetelmää ja naiset ottivat sen innostuneena vastaan. Pettymys oli kova, kun iso osa potilaista ei huomannut hoidon tuottavan mitään tuloksia. Yritys vetäytyi Iso-Britannian markkinoilta ja suuntasi katseensa Yhdysvaltoihin. Sijoittajat jäivät kuitenkin nuolemaan näppejään, kun yritys ajautui konkurssiin vuonna 2009.

Näyttää siltä, että sama teknologia puetaan tällä kertaa vain uuden tuotenimen suojiin, vaikka pettyneitä asiakkaita on maailmalla mielin määrin. Teknologialla on toki kannattajansa - osa nuorista ihmisistä on saanut avun fibroplastin käyttämisestä. Asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että iso osa potilaista on yli 50-vuotiaita ihmisiä, joilla teho ei ole sama.

– Kun ihminen vanhenee, hänellä on vähemmän aktiivista fibroplastia. Tämän kaltaiset tekniikat eivät ole asioita, jotka toimivat kaikilla samalla tavalla, plastiikkakirurgi Chris Inglefield huomauttaa.

MTV3/Helmi

Lähde: dailymail.co.uk

Kuvat: Shutterstock/Michael Jung

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja