Mainos

Uusi tasoristeysturma Kemissä

Kemissä sattui aamulla uusi tasoristeysonnettomuus. onnettomuudessa ovat törmänneet henkilöauto ja veturi. Törmäyksessä loukkaantui autoa kuljettanut pariskunta.

Haukiputaan onnettomuus 9.8.2000

Kemin Ajoksen satamaan menossa ollut veturi osui tasoristeyksessä keskelle pariskunnan autoa. Auto sinkoutui tien sivuun ja romutui täysin. Pariskunnan vammat eivät ole vakavia. Tasoristeyksessä on varoitusvalot, mutta ei puomeja. Auton kuljettaja sanoo, ettei hän havainnut punaista valoa.

Onnettomuudet kummastuttavat


Haukiputaalla eilen sattunut junaonnettomuus herättää jälleen keskustelua tasoristeysten vaarallisuudesta.

Oulun ja Rovaniemen välinen rataosuus on saatu ajettavaan kuntoon eilisen junaonnettomuuden jäljiltä. Raivaustyöt venyivät Haukiputaalla aamuyöhön saakka, sillä pahasti ruhjoutuneen henkilöauton irrottaminen raiteilta vei odotettua kauemmin aikaa. Molemmat autossa olleet henkilöt menehtyivät onnettomuudessa:

Eilinen onnettomuus oli jo kolmas onnettomuus samalla rataosuudella puolen vuoden aikana. Edellinen, yhden

Eilinen oli jo kolmas turma samalla rataosuudella.

ihmishengen vatinut onnettomuus tapahtui vain hieman yli kuukausi sitten Kuivaniemellä ja viime helmikuussa tapahtui samalla rataosuudella niin ikään tasoristeysonnettomuus.

Nämä onnettomuudet tapahtuivat vartioimattomissa tasoristeyksissä. Eilinen turmapaikka oli osittain vartioitu eli lähestyvästä junasta kertoivat sekä valot että kilkattava kello, mutta puomi puuttui.

Liikenneministeriö on luvannut, että tasoristeykset aiotaan poistaa kokonaan vuoteen 2012 mennessä. Sitä ei ole kuitenkaan kerrottu, mitkä tasoristeykset ovat listalla ensimmäisenä. Työtä riittää; Suomessa on yli 4 000 tasoristeystä, joista vain joka viides on vartioitu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.