Mainos

Uusi suuralbumi Tex Willeriä

Sarjakuvien lännensankarin Tex Willerin ystävien ratoksi on julkaistu muhkea albumi Yön Kotkan seikkailuja. Sininen takki, punainen sydän -albumilla Tex ystävineen ottaa mittaa vihollisistaan 228 sivulla.

Uusi opus on jatkoa Tex Willerin 50-vuotisalbumille nimeltä Kadonnut pueblo. Tämä viime vuonna ilmestynyt juhla-albumi myytiin loppuun ripeästi. Tex Willer on räväkkäotteinen, värikäskielinen revolveritaituri. Mies suosii oman käden oikeutta, mikäli hänen edustamansa lain koura osoittautuu voimattomaksi.

Tex Willer on Aku Ankan ja Korkeajännityksen jälkeen vanhin Suomessa säännöllisesti ilmestyvä sarjakuvalehti. Tex ratsasti Suomeen ensi kerran vuonna 1953 shekkivihon kokoisena, mustavalkoisena jatkosarjana. Vuosien 1966-70 katkon jälkeen se alkoi ilmestyä nykymuotoisena pokkarikoossa.

Texin edesottamuksia luodaan Italiassa, ja sarja ankkuroituukin nk. spagetti-westernien perinteeseen. Willer on sarjakuvan outo lintu sikäli, että hänen suosionsa rajoittuu Italian lisäksi pääasiassa vain Suomeen. Sarjisten lisäksi Texistä on tehty piirroselokuva ja spagettilänkkäri, jossa Willerin manttelia kantaa b-luokan western-tähti Giuliano Gemma.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.