Mainos

Uusi Suomi: Supo tutkii Kataiseen liittyvät kohunauhat

Suojelupoliisi selvittää Nelosen tv-uutisissa eilen esitetyn, valtiovarainministeri Jyrki Kataiseen (kok.) liittyvän ääninauhan alkuperää.

Uuden Suomen haastattelema suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara kertoo, että Supo selvittää parhaillaan, missä nauhoitus on tehty ja miten se on päätynyt julkisuuteen.

Nelosen uutiset kertoi eilen, että kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen hyökkäsi kovin sanoin suojelupoliisin kimppuun Nato-asiassa viisi vuotta sitten. Katainen oli tuohtunut lausunnoista, jotka vähättelivät Naton roolia terrorismin torjunnassa.

Nelosen uutisten aineistosta käy ilmi, että kokoomusjohtaja syytti Supon päällikköä Seppo Nevalaa sekä Supon virkamiestä yrityksestä suistaa hänet puoluejohtajan tehtävästä. Kataisen yhteydenoton jälkeen Nevala kielsi alaiseltaan kaikki poliittiset lausunnot.

Lehto-Seljavaara myös korostaa Uudessa Suomessa, että kyse on viisi vuotta sitten tapahtuneesta asiasta. Katainen oli tuolloin oppositiopuolueen puheenjohtaja. Lehto-Seljavaara ei ota kantaa siihen, miten Supossa nyt reagoitaisiin johtavien poliitikkojen yhteydenottoihin.

Katainen ei ole toistaiseksi kommentoinut Nelosen Supo-uutista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.