Mainos

Uusi Srebrenica-oikeudenkäynti alkoi Haagissa

Jopa 8000 muslimin surmasta epäillyt pääsyytetyt, entinen presidentti Radovan Karadzic ja armeijan komentaja Ratko Mladic, ovat edelleen vapaalla jalalla.

Haagin sotarikostuomioistuimessa on alkanut uusi Srebrenican verilöylyä koskeva oikeudenkäynti. Syytettyinä on seitsemän Bosnian serbien entistä sotilas- ja poliisikomentajaa.

Jopa 8000 muslimia sai surmansa, kun Bosnian serbit valtasivat Srebrenican kesällä 1995. Tähän mennessä kuusi ihmistä on tuomittu verilöylystä. Pääsyytetyt, entinen presidentti Radovan Karadzic ja armeijan komentaja Ratko Mladic, ovat edelleen vapaalla jalalla.

Nyt alkaneessa oikeudenkäynnissä viisi miehistä joutuu vastaamaan vakavimpaan eli kansanmurhaa koskevaan syytteeseen. Syytetyt ovat esiintyneet jo yksittäin oikeuden edessä, mutta viime vuonna heidän syytteensä yhdistettiin samaan syytekirjelmään.

Istunto alkoi syyttäjien ja puolustuksen kiistelyllä. Pääsyyttäjä Carla Del Ponte piti lyhyen puheenvuoron, jossa hän kuvasi osallistumistaan Srebrenican 11. vuosipäivän muistoksi pidettyyn tilaisuuteen aiemmin tällä viikolla. Puolustus keskeytti puheen kutsuen sitä "tunteelliseksi". Del Ponte torjui vihaisena näkemyksen sanoen, että kyse on puhtaista faktoista.

Varsinaiset avauspuheenvuorot jutussa pidetään vasta 21. elokuuta, jolloin oikeus palaa kesätauolta.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.