Mainos

Uusi sovellus tunnistaa soiton kohteen kuvasta

Kännykkäsovelluksesta toivotaan apua ja turvaa varsinkin yksin asuville vanhuksille.

Valtion teknillinen tutkimuskeskus on kehittänyt uuden kamerakännykkäsovelluksen, joka tunnistaa kuvasta, kenelle pitää soittaa.

Helppokäyttöisen kännykän toivotaan lisäävän etenkin yksin asuvien vanhusten turvallisuuden tunnetta, kun yhteydenpito omaisiin ja hoivapalvelun työntekijöihin käy entistä helpommin.

Tavallisen kamerakännykän näköinen laite osaa soittaa tai lähettää tekstiviestin oikealle ihmiselle ilman puhelinnumeroitten muistelua kyseisen henkilön kuvan ja siihen liittyvän tunnisteen avulla.

Pilottihankkeessa kännykkäsovellusta testaavat hoivapalvelun työntekijät ja asiakkaat.

- Yhteydenpito on näköjään lisääntynyt omaisiin, kun tämä on aika kätevä käyttää, kuvailee sairaanhoitaja Sari Leinonen kuopiolaisesta hoivapalveluyrityksestä Gertusta.

Kuvakännykkä ei korvaa turvaranneketta, joka hälyttää yhdellä napin painalluksella apua paikalle. Se on kuitenkin yksi keino tuoda lisää turvallisuutta vanhusten arkeen.

Kännykkäsovellus hyödyntää tuttua viivakoodia muistuttavaa tunnistetta. Samaa periaatetta voitaisiin soveltaa muissakin tilanteissa.

- Yksi aika sovellus voisi olla matkalippujen tilaus ja osto. Sovelluksia voisivat olla myös paikallisten karttatietojen ja pysäkkiaikataulujen saanti, kuvailee projekti-insinööri Mohamed Mursal Savonia-ammattikorkeakoulusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.