Mainos

Uusi sijoitusrahasto venäläisosakkeille

Ensimmäinen pelkästään venäläisiin osakkeisiin sijoittava suomalainen sijoitusrahasto aloittaa toimintansa maaliskuussa.

FIM Russia Sijoitusrahasto aikoo aluksi keskittyä suurien kasvuyritysten osakkeisiin, ja yhtiön johto uskoo rahaston varojen nousevan lyhyellä aikavälillä noin 20 miljoonaan markkaan. Rahasto sai Rahoitustarkastukselta toimiluvan 16. helmikuuta, ja se toimii tavallisena sijoitusrahastona.

Venäjän osakemarkkinat syntyivät tämän vuosikymmenen alkupuolella. Kehittyviä markkinoita on tähän asti leimannut epävarmuus ja riskit, mutta myös suuret mahdollisuudet. FIM Russian johto uskoo kuitenkin Venäjän osakemarkkinoiden kehittyvän pitkän päälle myönteisesti.

Vuonna 1996 osakkeiden nousua mittava Moscow Times -indeksi vahvistui 140 prosentia ja viime vuoden aikana nousu oli lähes samaa luokkaa. Aasian talousongelmat käänsivät myös Venäjällä pörssikurssit viime syksynä laskuun, ja tammikuussa pörssikurssit tippuivat RTS-indeksin mukaan 31 prosenttia. Helmikuussa indeksi on kuitenkin jälleen noussut plussalle.

FIM Russia aikoo hakea vakautta sijoituksiinsa suurien teleyhtiöiden, energiayhtiöiden sekä auto- ja kulutustavarayhtiöiden osakkeista eli vilkkaammin vaihtuvista ns. blue chip-osakkeista. Sijoitusyhtiön johto uskoo etenkin ammattimaisten sijoittajien olevan kiinnostuneita uuden sijoitusrahaston osuuksista.

Venäjällä on tällä hetkellä useita arvopaperi- ja valuuttapörssejä, mutta pääosa osakevaihdosta on keskittynyt Moskovassa toimivaan RTS- järjestelmään. Venäjän osakevaihto on hieman Helsingin pörssivaihtoa suurempi, ja siellä toimivista sijoittajista 80 prosenttia on ulkomaalaisia, pääosin amerikkalaisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.